Alfatrade_js loader (DO NOT MOVE OR REMOVE!!!)

Magneti Marelli gépjármű alkatrészek

Magneti Marelli – végre Magyarországon is

 A cím rövid magyarázatra szorul, hiszen jogosan mondhatják: Magneti Marelli mindig is volt Magyarországon. Igaz, termékeik egy része kapható volt különböző csatornákon keresztül, de a gyár közvetlen képviselete és teljes palettájának elérhetősége csak nemrég vált valósággá az Alfa Trade és a Magneti Marelli szerződésének köszönhetően. Reméljük, hogy a világ egyik vezető gyártójának méltó képviselete, termékeinek megfelelő menedzselése a jövőben sok hasznot és örömet hoz a hazai szakembereknek is! Mit is érdemes tudni a Magneti Marelliről!?

Magneti Marelli logo

 A Milánó melletti Corbettában található székhelyű cég jelenleg a világ 10 legnagyobb autóalkatrész gyártó üzeme között van, 32000 embert foglalkoztat 18 országban található 77 gyárában. Az itt készülő termékek a világ összes autógyárában beépítésre kerülnek Európában, Amerikában és Ázsiában is.

Cégtörténet

 A Magneti Marelli 1919-ben Fabbrica Italiana Magneti Marelli (Fimm) néven 7 millió líra tőkével alakult 50-50%-os részvénytulajdonnal a Fiat Torino és az Ercole Marelli & Co között, repülőgép és gépjármű motorokhoz való indító mágnesek gyártására, Sesto San Giovanni-ban, Milánó körzetében.

1922-ben megkezdték a gépjármű elektromos rendszer alkatrészek gyártását, majd gyújtógyertyák, ablaktörlők és akkumulátorok előállításával bővültek 1929-ben. Egy évre rá RadioMarelli néven autórádiók gyártása kezdődött, majd tengeralattjáró, illetve elektromos hajtású autókba való akkumulátorok! és vonatokhoz való világító berendezések készítése.

1935-ben Bosch-sal közösen vegyesvállalatot hoztak létre Mabo néven, hogy a motorkerékpár és közúti gépjármű elektromos alkatrészek értékesítését fellendítsék.

A II. világháború után a változatosság kedvéért televízió alkatrészek gyártását is megkezdte az olasz cég, és megnyitotta gyárait Spanyolországban, Brazíliában és Argentínában.

1967-ben a Fiat részesedést szerzett a Magneti Marelli-ben, 1969-ben pedig már versenyautó alkatrészek is készültek a sárga-kék márka égisze alatt.

 A hetvenes években befejezték a szórakoztató elektronikai alkatrészek gyártását, helyette minden energiát a jármű alkatrészek fejlesztésére, kutatásra és gyártásra fordítottak.

A következő évtizedek gyümölcsöző üzletmenete folytán a kilencvenes években Automotive Lighting néven újabb közös vállalkozást indítottak a Bosch-sal autólámpák gyártására, majd a klíma üzletágat értékesítették a Denso-nak.

2002-ben megalakult a Magneti Marelli holding, mely az összes korábban független ágazatot egy közös ernyő alá vonta, így biztosítva mindegyikük számára a hatékony fejlesztést, a precíz gyártást és fejlődő értékesítést.

Napjainknan a Magneti Marelli a világ egyik meghatározó alkatrész gyártója, gyári- és utángyártott alkatrész piacon egyaránt, erős hangsúlyt fektetve a csúcstechnológiát igénylő egységek előállítására.

 Forgalmának jelentős részét kutatásokra fordítja, így abban mindenki biztos lehet, hogy alkatrészek a mindenkori legmagasabb nívót képviselik.

 Gyári alkatrész beszállítóként szinte minden létező funkciójú gyártmány megtalálható kínálatában.

 Magneti Marelli markak es termekek 

Divíziók

Világítás

1988-ban Carello megvásárlása, tulajdonképpen a huszadik század eleje óta jelen van a lámpa gyártás és fejlesztés területén, melyben nagy lépést a Bosch-sal közösen létrehozott Automotive Lighting jelentett. Jelenleg ez a Magneti Marelli egyik divíziója, Reutlingen a székhely, OEM beszállító majdnem minden autógyárnál. 16 gyár és 4 fejlesztő iroda

2001-ben a vezető hátsó lámpa gyártó Seima beillesztése a divízióba, Bosch részvények megvásárlása.

Fejlesztés és gyártás: fényszórók, ködlámpák, hátsó lámpák, fényszóró állító egységek, fényszoró mosó berendezések, elektromos alkatrészek.

A Magneti Marelli Automotive Lighting kezdte meg a Xenon lámpák gyártását 1991-ben.

2003-ban ők gyártották le az első aktív kanyarfényszórót, majd az AFS-t ( adaptív első világítás rendszer ), melynek lényege, hogy elektronikus úton szabályozzák/optimalizálják a világítás erősségét és képét az útviszonyoknak, környezeti hatásoknak, külső fényviszonyoknak és a jármű helyzetének megfelelően.

 Nem sokkal ezután bemutatták legújabb fejlesztésüket, a LED dióda fényforrású első és hátsó lámpákat.

 

Elekronikus alkatrészek

 Az Electronic Systems nevű divízió nevéből eredően elektronikus rendszereket és azok alkotóelemeit fejleszti és gyártja.  Audio eszközök, biztonsági berendezések, műszerfalak részegységei, multimédia alkalmazások, navigációs eszközök, színes kijelzők, tüzelőanyag rendszerek, rablásgátlók és sok más különböző korszerű elektronikus termékek kerülnek ki a divízió 6 gyárából.

 Gyári beszállítója a Fiat csoportnak ( Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Maserati ), a PSA csoportnak ( Peugeot, Citroen ) és számos amerikai és ázsiai manufaktúrának is.

 

Jármű motor alkatrészek

 A Magneti Marelli Powertrain nevet viselő üzletág a járművek erőforrásainak és nyomaték átvivő elemeinek gyártásával foglalkozik, legyen az motorkerékpár, személy- vagy tehergépjármű.

A Bolognában található központról érdemes tudni azt is, hogy 1920-ig itt gyártották a híres Weber karburátorokat.

 A motorikus alkatrészeknél alkalmazott fejlett technológia megköveteli a fejlesztőmunka jelenlétét, így a Magneti Marelli egyik legnagyobb kutatóközpontja található a divízió főhadiszállásán.

 Ezen kívül Brazíliában, Kínában, Franciaországban, Németországban és az Usa-ban is található gyáruk, kutató laboruk.

 Diesel és benzines motorokhoz egyaránt előállítanak vezérlő egységeket, szívócsöveket, fojtószelepeket, motorvezérléseket, befecskendezés alkatrészeket, illetve a benzines változatoknál gyújtás modulokat.

Napjaink egyik legnagyobb kívánalma a motorgyártás területén a teljesítmény és hatásfok növekedésével elérhető fogyasztás csökkenés, melynek fejlesztése kulcskérdés a Magneti Marelli számára. A munka minőségét jelzi, hogy a Magneti Marelli motor menedzsment rendszere ( EMS ), motorvezérlő elektronikája ( ECU ) és legújabb generációs Common Rail egysége a világ vezető autógyártóinál első beépítésű alkatrész, hasonlóan a saját fejlesztésű Multijet fantázinevű befecskendező rendszerhez..

 A nyomatékváltók esetében a Magneti Marelli hagyományos automata- és robitizált kiviteleket készít. Utóbbi felépítése egy mechanikus váltóra hasonlít, a kapcsolást azonban egy automatizált egység végzi a váltó vezérlő elektronika ( TCU ) által.

 

Futómű rendszerek

 A Magneti Marelli egyik legfiatalabb üzletágáról van szó, 1999-ben alakult a COFAP lengéscsillapító gyártó céggel való egyesüléssel. 4 évvel ezután már a fejlődés eredményeként komplett futó- és kormánymű rendszereket gyártott a Fiat csoport számára.

 A lengéscsillapítók mellett lengőkarok, összekötő rudak, stabilizátorok, rugók, szintszabályzó rendszerek, elektronikusan változtatható karakterisztikájú komplett futóművek készülnek a divízió 13 gyárában a következő országokban: Brazília, India, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország, USA

 Két igen fontos találmány is a Magneti Marelli nevéhez fűződik:

F.L.E.C.S (Flexible Link, Elevated Compliance Suspension) magyarul flexibilis rudazatú multilink hátsó futómű helyettesítő kialakítás, melynek lényege, hogy a felfüggesztés kevesebb elemből áll, viszont hatékonyabban tartja úton a járművet elaszto-kinematikus funkciójánál fogva.

T.O.R.C.S (Torsion Rod Compliant Suspension) magyarul torziós rugóval integrált helytakarékos kinetikus hátsó futómű.

 

Kipufogó rendszerek

 Az Exhaust Systems nevű üzletág személygépjárművekhez és motorkerékpárokhoz tervez és gyárt kipufogó rendszereket, illetve ahhoz kapcsolódó szenzorokat, kiegészítőket 1976 óta. 10 gyár és 2 kutató laboratóriumban folynak a fejlesztések, melynek köszönhetően gáztisztító rendszereik már az EURO 5 környezetvédelmi előírásokat is teljesítik.

Az egyre szigorodó követelmények miatt ez az autóipar egyik leginkább fejlesztés igényes területe. Jó példa erra a Magneti Marelli részecskeszűrő megoldása, mely a saját fejlesztésű és igen korszerű SCR ( szelektív katalizáló egység AdBlue adalékkal ) technológiával készül.

 A hangcsökkentés szintén fontos feladata a kipufogóknak, ennek megfelelően a geometriai kialakítást megtervező mérnökök minden típust saját süketszobában hangolnak az autógyárak hangszín előírásait teljesítve.

További kiemelt szempont a tartósság és az alacsony súly. Mindkét irányba megfelelni fejlett technológiájú gyártással és kitűnő alapanyagok felhasználásával lehet – ez a Magneti Marelli. 

 

 A MAGNETI MARELLI AFTERMARKET / FIAT CSOPORT / egy nemzetközi gépjármű alkatrész gyártó, kiemelkedő elektronikai és diagnosztikai kínálattal.

A választékot közel 30000 cikkszám alkotja, tartalmaz gépjármű elektronikai eszközöket, alkatrészeket, mechanikai termékeket, karosszéria elemeket, világító testeket, tuning felszereléseket és diagnosztikai berendezéseket. Emellett széles palettában elérhető gyári alkatrész is a Magneti Marelli-től, kiváló minőségben, versenyképes áron.

A Magneti Mareli utángyártott kínálatában a következő márkák találhatók meg: Magneti Marelli, Veglia Borletti, Siem, Axo Scintex, Vitaloni, Mako, Weber, NGK NTK, Cofap, Seima, Yorka, Jaeger, Carello, Automotive Lighting, Golden Lodge, Denso, Brembo, Pagid, SNR, CF Gomma, Roulunds Rubber

ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKUS ALKATRÉSZEK

generátorok, indítómotorok és alkatrészeik, ablaktörlő motorok, gyújtás alkatrészek, gyújtókábelek, légtömegmérők, lambda szondák, kormánykapcsolók, kapcsolók, elektromos tüzelőanyag szivattyúk

MECHANIKUS ALKATRÉSZEK

lengéscsillapítók, felütközésgátló és porvédő készletek, gázrugók, légrugók, rezgéscsillapítók, vízpumpák, olajszivattyúk, tüzelőanyag szivattyúk, féktárcsák, fékbetétek, fékpofák, fékhidraulikai alkatrészek, előszerelt fékszettek, irányító karok, kerékcsapágy készletek

KAROSSZÉRIA ALKATRÉSZEK

világító testek, visszapillantó tükrök, hőcserélő egységek, ablaktörlő rendszerek, lökhárítók

SZERVÍZ ALKATRÉSZEK

rugók, kipufogó dobok, féktárcsák, kürtök, műszerfalak, tükör és antenna fedelek, váltógombok és kézifék markolatok

akkumulátorok, motorkerékpár akkumulátorok, ablaktörlő lapátok, szűrők, gyújtógyertyák, izzítógyertyák, gyújtókábel készletek, izzók, vezérmű szíj szettek

DIAGNOSZTIKAI BERENDEZÉSEK

Klímarendszer feltöltő állomás, klímarendszer karbantartó anyagok, klímarendszer tesztelő berendezések, akkumulátor teszterek, befecskendező elem és lambda szenzor teszterek, kerék kiegyensúlyozó gépek, pneumatikus gépek: lengéscsillapító szerelő gép, gumiszerelő gép, olajcserélő egység

 

ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKUS ALKATRÉSZEK

GENERÁTOROK ÉS INDÍTÓ MOTOROK

A Magneti Marelli kínálat új és felújított egységeket tartalmaz. Személygépjárművekhez, teherautókhoz és különleges járművekhez is elérhetőek, az összes márkához. Az új termékek első beépítésű gyári egységek, melyek tökéletesen megegyeznek az autókban található kivitelekkel. A felújított egységek kizárólag OE alkatrészek felhasználásával újulnak meg, melyek garantálják az első osztályú minőséget és megbízhatóságot, nem utolsósorban pedig a versenyképes árakat.

 

GENERÁTOR ÉS INDÍTÓMOTOR ALKATRÉSZEK

 Az eredeti alkatrész választék indítómotorokhoz és generátorokhoz személyautó, teherautó és különleges felépítményű jármű részegységeket tartalmaz. Ezek a következők: elektromágnesek, vezetőhüvelyek, feszültség szabályzók, szénkefék, szénkefe tartók, fedelek, keretek, forgórészek, állórészek.

 

ABLAKTÖRLŐ MOTOROK

 Szélvédő és hátsó ablak ablaktörlő motorjait ajánlja a Magneti Marelli OE termékként a Fiat csoport összes járművéhez. Nem csak motorok, de vezérlő készletek, rudazatok és sebesség fokozat váltók is megtalálhatók a kínálatban.

 

ELEKTRONIKA ÉS GYÚJTÁS ALKATRÉSZEK

Ez a termékvonal igen széles, hiszen a Magneti Marelli a világ egyik legnagyobb gyártója és fejlesztője ezen a területen. A kínálatban megtalálhatók többek között alacsony- és magas feszültségű gyújtás készletek, gyújtáselosztók, elosztó fedelek, fojtószelep házak és fojtószelep kapcsolók, vákuumos előgyújtás szabályzók, kondenzátorok, befecskendezők, motorvezérlő elektronikák, gyújtáskapcsolók, gyújtás modulok, gyorsulás érzékelők, nyomásszabályzók, MAP szenzorok, egyenirányítók, diódák, triódák

 

GYÚJTÓKÁBEL SZETTEK

 A MAGNETI MARELLI gyújtókábel készletek két vonalon kerülnek forgalomba: eredeti és eQual quality ( gyárival megegyező minőségű ). Az eredeti készletek minden olyan autóhoz elérhetők, ahol a Magneti Marelli a gyári beszállító, emellett pedig az eQual quality vonal 80 cikkszámot tartalmaz. A két kivitel együtt a következő márkákhoz kínál alkatrészt: Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Citroen, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Renault, Toyota, Volkswagen. Minden itt található készlet csúcsminőségű helyettesítője a gyári változatnak.

 

LÉGTÖMEG MÉRŐK

 Hasonlóan a többi termékvonalhoz, itt is gyári alkatrészek, valamint csúcsminőségű helyettesítő termékek vannak jelen. Jellemzőjük a versenyképes ár, kimagasló megbízhatóság és első osztályú kidolgozás, valamint a pontos működés.

 

LAMBDA SZENZOROK

 A lambda szenzor választék titánium és cirkónium tartalmú szondákat, valamint univerzális érzékelő mezőjű kiviteleket tartalmaz. A típus specifikus változatok mind OE alkatrészek, csatlakozóval ellátva. A GOLDEN LODGE univerzális választék lambda szondái 1-2-3-4 vezetékes kivitelben készülnek, a 8 cikkszámból álló választék pedig a piacon levő autók 90%-át lefedi.

 

KAPCSOLÓK

Közel 400 cikkszám alkotja ezt a kínálatot, nyomógombok-kapcsolók és kormánykapcsolók képében. Ablaktörlő kapcsolók, világítás kapcsolók, ködlámpa kapcsolók, vészvillogó kapcsollók, hátsó ablakfűtés kapcsolók, biztosíték dobozok, ezek mind itt sorakoznak. Az összes termék magas minőségi szintet képvisel, és garantáltan hibamentes működést biztosít. A következő autókban találhatóak meg ezek a termékek gyári alkatrészként: Iveco, Fiat, Ford, Peugeot, Volkswagen, Skoda, Alfa Romeo, Lancia, Mercedes-Benz, Opel, Ford stb.

 

ELEKTROMOS TÜZELŐANYAG SZIVATTYÚK

 Az elektromos tüzelőanyag szivattyúk szállítják a belsőégésű motorok tüzelőanyag ellátó rendszerébe a tüzelőanyagot. Választékunkban a tüzelőanyag káros kémiai hatásaival szemben különösen ellenálló termékek találhatók meg, melynek köszönhetően hosszú élettartam és megbízhatóság jellemzi őket. Itt is két vonal található: OE és OE minőséggel megegyező választék.

 

MECHANIKUS TERMÉKEK

LENGÉSCSILLAPÍTÓK

 A Magneti Marelli Aftermarket büszkén mutatja be többezer cikkszámból álló lengéscsillapító választékát, melyet a legmodernebb gyári technológiával állítanak elő. Ezek a termékek gyárilag beépített termékek, úgyhogy teljes mértékben garantálják a gázos és olajos változatok által nyújtott komfortot és biztonságot, melyet egy új autóban tapasztal a felhasználó. Személyautókhoz COFAP és MAGNETI MARELLI márkájú lengéscsillapítók, tehergépjárművekhez pedg COFAP HEAVY DUTY lengéscsillapítók elérhetők, összesen 1300 cikkszám.

 

LENGÉSCSILLAPÍTÓ FELÜTKÖZÉS GÁTLÓ ÉS PORVÉDŐ SZETTEK

 Az európai autópark nagy részét lefedő kínálat kizárólag eredeti alkatrészeket tartalmaz, minden dobozban 1 pár lengéscsillapítóhoz való készletet.

 

GÁZ TELESZKÓPOK

 A Magneti Marelli gázteleszkóp választék gyári alkatrészekből áll, megtalálható benne személy- és teherautó teleszkóp egyaránt. Dinamikus és hidraulikus kivitelben készülnek csomagtér és motorháztető kitámasztásra, felemelésre.

 

SZIVATTYÚK - víz, olaj és mechanikus benzin szivattyúk

 Ezen termékek fő jellemzője a megbízhatóság és a nagy teljesítmény, így üzem közben biztosan nem okoznak meghibásodást. Kiváló minőségű nyersanyagokból készülnek, modern gyártástechnológiával, mely nagy részben OE követelményeknek is megfelel. Több mint 400 cikkszám alkotja a választékot olasz, német, francia és ázsia autókhoz.

 

LÉGRUGÓK

 A légrugók elasztikus rugózó elemek, melyek vékony és rugalmas nylon szálakra öntött gumi házzal készülnek. Erre kerülnek rá a kiegészítő műanyag és fém alkatrészek, majd a felfogató elemek. A légrugók manapság már nem csak a tehergépjárművek rugózását oldják meg, hanem egyre többen használják kisebb autók spirál és laprugó kiegészítő rugózásként is. Jótékony hatásként a kedvezőbb terhelhetőséget, irányíthatóságot és kisebb gumikopást említhetnénk.

 

REZGÉSCSILLAPÍTÓ ELEMEK

 A rezgécsillapításról általánosságban akkor beszélhetünk, amikor egy gumi- fém alkatrész rugalmasságának köszönhetően két egymással fizikai kapcsolatban levő merev alkatrész egymás közötti vibrációját, iletve az ebből fakadó hangokat csökkentik. Ezeket a gumi-fém egységeket használják személyautókban, tehergépjárművekben, és szinte minden más mozgó dologban.

 A Magneti Marelli rezgéscsillapító elem választékban a következő termékek találhatók meg:

 • motortartó bakok(hagyományos és hidro-elasztikus változatok)
 • futómű szilentek
 • Macpherson felfüggesztő elemek, toronycsapágy szilnetek
 • kipufogó felfüggesztők
 • vízhűtő konzolok
 • stabilizátor rudak

 

ELŐSZERELT FÉK KÉSZLETEK

 Ezek a termékek azért lettek kifejlesztve, hogy a fékrendszer karbantartását, javítását sokkal könnyebben és gyorsabban el lehessen végezni. A készletek tartalmazzák a munkahengereket, a fékpofákat és a hozzá kapcsolódó rögzítő elemeket. A szigorú gyártástechnológiai előírásoknak köszönhetően a Magneti Marelli fék készletek megfelelnek a gyári minőségi követelményeknek, ECE R-90 homológizációval rendelkeznek.

 

FÉKTÁRCSÁK

 A csúcsminőségű Magneti Marelli féktárcsák a BREMBO-val való együttműködés eredményei. Az összes BREMBO sajátosság – magas széntartalmú alapanyag, oszlop technológiás belsű hűtés kialakítás, korróziógátló felületkezelés, csapágy és csavar készlet mellékletek – a Magneti Marelli tárcsáknál is megtalálható a csomagolásban. A választékban 650 cikkszám közvetlen BREMBO gyártásból érkezik, melyet egy BREMBO logó jelez a Mangeti Marelli dobozon. Ezen kívül közel 450 eQUAL quality féktárcsa is szélesíti a választékot, ezek a BREMBO csoporton belül levő másik gyártótól származnak, igen kedvező áron és kitűnő minőségben. A két vonal együttesen az európai autó park 95%-át fedi le.

 

FÉKBETÉTEK

 Az új Magneti Marelli fékbetét választék a TMD Friction nevű céggel létrejött együttműködésnek köszönhetően jött létre. Aki ismeri az alkatrészeket, ismeri a TMD-t, a TEXTAR és PAGID betétek gyártóját, a világ egyik legnagyobb minőségi fékgyártóját és fejlesztőjét, így biztos lehet a Magneti Marelli fékbetétek hatásosságában. A választék 1000 fékbetétet és 120 fékbetét kopásjelzőt tartalmaz. A féktárcsákhoz hasonlóan itt is létezik eQual quality vonal, melyben a Magneti Marelli saját gyártású termékei találhatók nagyon versenyképes áron és kitűnő minőségben, ECE R-90 minősítéssel, ISO 9001:200 gyártástechnológiával, 168 cikkszámmal.

 

FÉKPOFÁK ÉS FÉKHIDRAULIKAI ALKATRÉSZEK

 Közel 900 referenciából áll a választék: fékpofák, fékmunka hengerek, főfékhengerek, fékszivattyúk, stb. A precíziós megmunkálással készült termékek megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is, és rendelkeznek ECE R-90 minősítéssel.

 

FUTÓMŰ ALKATRÉSZEK

 A felfüggesztés alkatrészeinek deformációnak ellenálló kivitelűek, legyen szó akármilyen túlterhelésről is. Korróziágátló felületkezelésüknek köszönhetően hosszú ideig biztosítják a helyes működést.

 

KERÉKCSAPÁGYAK

 A Magneti Marelli kerékcsapágyak SNR gyártmányúak. A választék 500 szóló csapágyból és 1000 csapágy készletből áll. Az alkatrészek gépjármű park lefedettsége 95%-os, minőségük pedig kimagasló.

 

KAROSSZÉRIA ALKATRÉSZEK

 

VILÁGÍTÁS

 A Magneti Marelli világítás kínálata 3000 cikkszámnál is többet tartalmaz, köszönhetően vezető szerepének ezen gyártói szegmensben. A dobozokban a csoport különböző márkanevű termékei találhatók meg: Magneti Marelli, Carello, Siem, Seima, Yorka, Axo Scintex, Automotive Lighting. Az igen gazdag választékban megtalálhatók: fényszórók, ködfényszórók, irányjelzők, hátsó lámpák,helyzetjelzők, segédlámpák, utastér lámpák, lencsék, töltésjelzők stb. 2007 óta Vitaloni néven másodvonalas lámpa kínálat is gazdagítja a választékot, elsősorban a népszerű olasz és más európai autókra fókuszálva.

A Magneti Marelli és az Automotive Lighting együtt fejleszti a világítási rendszereket az autógyárak és a felhasználók számára:

 • xenon, bi-xenon és halogén fényszórók
 • infravörös éjjellátó berendezések
 • AFS kanyarfényszóró rendszerrel ellátott fényszórók
 • LED hátsó lámpák
 • LED fényszórók

 

VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖK

 A Magneti Marelli tükör vonal 1300 cikkszámból áll, külső és belső komplett változatokból, külön tükörlapokból, tükörtestekből és tükörházakból. Az ajánlatban található manuális és elektromos állítású, fűtött, aszférikus, elektromosan behajtható, hőmérséklet szenzorral ellátott, alapozott házú és kék üvegű kivitel is.

 

MOTORHŰTÉS ALKATRÉSZEK

Vízhűtők, klímahűtők, fűtőradiátorok, hűtő ventilátorok – ez a Magneti Marelli választék, több mint 1300 cikkszám, OE minőségben. Szintén itt található meg a pollenszűrő vonal, melyben papír és aktív szenes változatok is szerepelnek.

 

ELEKTROMOS ABLAKEMELŐ BERENDEZÉSEK

 Az elektromos ablakemelő választékban minden termék OE alkatrész. Több mint 700 cikkszám található itt, első és hátsó ajtókba való változatok és emelő motorok. A következő autómárkákban látható Magneti Marelli termék:Fiat, Lancia, Iveco, Skoda, Audi, Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Nissan, Hyundaiand others.

 

LÖKHÁRÍTÓK

 A lökhárító választék 230 terméket tartalmaz, FIAT, LANCIA és ALFA ROMEO gyári alkatrészeket. Csúcsminőség, hibátlan illeszkedés – ez jellemzi e termékeket.

 

SZERVIZ ALKATRÉSZEK

 

AKKUMULÁTOROK

 35Ah és 200Ah közötti kapacitású akkumulátorok alkotják a kínálatot személyautókhoz, tehergépjárművekhez, buszokhoz és motorkerékpárokhoz. Kiváló hidegindítási tulajdonságok, hosszú élettartam, ezek jellemzik a Magneti Marelli gyártmányait.

A következő akkumulátor fajták találhatóak meg a választékban:

·         RUN és ETS – teljesen gondozásmentes termékek

·         ES – ázsiai autókba való változatok

·         CARGO – teherautókba, buszokba készült akkumulátorok

·         ETS – gyárilag beépített akkumulátorok

 2010 január óta a választékba bekerültek a START akkumulátorok, melyek hybrid autókhoz készülnek, START-STOP rendszerrel ellátva. Ezen akkumulátorok sajátossága az úgynevezett AGM technológia, mely az angol ABSORBENT GLASS MATS rövidítése, ami magyarul annyit jelent, hogy elnyelő üveg szőnyeg. Ez az új technológia úgy működik, hogy a hagyományos folyékony elektrolit helyett egy üvegszövet anyaggal választják el egymástól a cella lemezeket. Előnye a kisebb tömeg, a biztonságosabb használat és az alacsonyabb ár, valamint a kisebb szennyező hatás. A motorkerékpár választékban 41 különböző kivitel található, külön mellékelt elektrolit tartályokkal, 6 és 12 voltos feszültséggel.

A nemrégiben megjelent STANDARD akkumulátor vonal 27 népszerű típust tartalmaz, egészen 220 Ah kapacitásig.

A STANDARD akkumulátorok fő előnyei:

·         OE minőség

·         Fiat Group, Ducati, Gilera és Aprilia gyári akkumulátorai, ISO 9001 és ISO/TS16949 minősítés

 

ABLAKTÖRLŐK

 A Magneti Marelli ablaktörlő választék 90%-ban lefedi az európai autóparkot.Elérhető itt szimpla ablaktörlő gumi, kar, ablaktörlő szett, hátsó ablaktörlő, flat blade ablaktörlő, adapter készletek stb.

 

SZŰRŐK - tüzelőanyag szűrők, levegő szűrők, olaj szűrők

A közel 1000 cikkszámból álló szűrő választék nagy része gyári termék, emellett mindegyik produktum kimagasló minőségű változat.

 

GYÚJTÓGYERTYÁK

A DENSO gyújtógyertyák a legkorszerűbb technológiával készülnek, így garantálva a környezeti hőmérséklettől független azonnali indulást, tiszta égést, öntisztuló működést és pontos gyújtásidőzítést még a nagyteljesítményű motoroknál is. A DENSO vonal olyan különlegessékkel rendelkezik, mint az U alakú mellék elektróda, a hosszú élettartamot biztosító platina betét és a saját szabadalom irídium elektróda. Mindezeknek köszönhetően a gyertyák csereperiódusa 100.000 km. Ezen termékeket a legtöbb autóban gyári alkatrészként szerelik be.

 

IZZÍTÓGYERTYÁK

A Magneti Marelli és a Lodge izzítógyertyák közel 80 különböző változatban elérhetőek. Különleges alapanyaguknak köszönhetően ellenállnak a termikus, kémiai és mechanikus hatásoknak is hosszú ideig. A választék nemrég kiegészült 130 új elemmel a DENSO együttműködésnek köszönhetően, így már a legmodernebb common rail technikás dízel motorokhoz is válaszható Magneti Marelli izzítógyertya.

 

GYÚJTÓKÁBEL KÉSZLETEK

 A gépjárműpark 85%-át lefedő, 630 cikkszámból álló kínálat ISO 9002 minősítésű technológiával, ISO 3808 minőségű alapanyagokból készül.

A kínálat elemei:

 • hypalon spirál mag – 7 mm átmérő – C osztály;
 • szilikon karbon mag - 7/8 mm átmérő – E osztály;
 • bronz szilikon mag – 7 mm átmérő – E osztály;
 • szilikon spirál mag - 7 mm átmérő – E osztály.

 2011-ben a választék tovább bővült a máshol már megismert eQual quality paletta 123 cikkszámával, mely termékekre a következő jellemzők érvényesek:

 • ellenálló belső rész a magasfeszültséggel szemben
 • hosszú élettartam, zárlatmentes működés
 • a vastagabb felépítés miatt a kábel rugalmasabb, strapabíróbb
 • érzéketlen a motorból érkező szennyeződésekre
 • jó szigetelő képesség

 

IZZÓK

 Az összes féle lámpába kínál a Magneti Marelli izzókat, mindenféle fényerővel, színhőmérséklettel, gáztöltettel, csatlakozó kivitellel, mindegyiken ECE R-37 minősítéssel.

 

VEZÉRMŰ SZÍJ SZETTEK

A vezérmű szíj készletek Roulunds néven kerülnek forgalomba, tartalmuk kizárólag gyári alkatrész. 225 cikkszámot ölel fel a kínálat, szíjként CONTITECH gyártmányok találhatóak a dobozokban.

 

TUNING ALKATRÉSZEK

 A tuning kínálatban található ültető rugó, sport kipufogó dob, sport féktárcsa, sport fékbetét, sport lengéscsillapító, design elemek kívülre és belülre egyaránt.

 

DIAGNOSZTIKAI BERENDEZÉSEK


LOGIC / SMART / VISION

 Az új generációs Magneti Marelli teszterek kényelmes, gyors és szakszerű megoldást kínálnak a javító iparban dolgozó szakemberek számára. Egész évben folyamatosan frissülő adatbázisok, 1 év ingyenes software használat, ez mind az előnyökhöz tartozik. Adatbázisok elérhetőek személyautókhoz, tehergépjárművekhez, motorkerékpárokhoz, buszokhoz, trailerekhez. Opcionális oszcilloszkóp csatlakoztatható hozzájuk, illetve digitális nyomásmérő egység, valamint LPG gáz elemző.

 

OBD ROAD

 A diagnosztikai állomásokban rejlő lehetőségek még jobb kiaknázásához fontos eszközt mutatott be a Magneti Marelli. Ez a kis memória modul az OBD csatlakozóra dugva menet közben gyűjti a jármű adatait, és szervizeléskor azokat elemezve lehet a javításokat elvégezni. Összesen 170 órányi üzem rögzítésére képes az egység.

 

ASIAN GOLD / CONNECT

 Az ázsiai autók térhódításának következményeként a javításukra képes gépek kereslete is növekszik. Ez a diagnosztikai eszköz kifejezetten ázsiai autókhoz készült és speciálisan a velük való kommunikáció és adatcsere az erőssége. Teljesen önálló eszköz, saját billentyűzettel, képernyővel, adatbázissal.

 

AKKUMULÁTOR TESZTER

 A Magneti Marelli akkumulátor teszter méri a töltési adatokat, feszültség átviteli és esési értékeket, mindezeket pedig saját nyomtatóján keresztül meg is jeleníti. Univerzális készülék, alkalmas generátor és indítómotor működés vizsgálatra is.

 

Clima-tech PLUS / HD Evolution

 A Magneti Marelli klímafeltöltő állomás vonal 3 gépet tartalmaz, lehetőséget adva a szakembereknek a professzionális javításra.

- Clima Tech Plus Evolution – alapmodell, de majdnem teljesen automata, adatbázissal ellátott kivitel.

- Clima Tech HD – a TECH PLUS-hoz képest nagyobb tartállyal és erősebb vákuum szivattyúval rendelkezik.

 

Clima-tech TOP

 A Magneti Marelli klímagép választékának zászlóshajója. 3 beépített manométer, kontraszt anyag tartály, beépített nyomtató, személyre szabható kezelőfelület – a teljesség igénye nélkül. Adatbázisa a piacon a legteljesebb és a legfrissebb.

 

Clima-tech HFO

 A legújabb klímarendszerek töltője, melyekben a hűtőközeg már a HFO-GAS 1234yf. Teljesen automata berendezés, megfelel az összes létező biztonsági és környezetvédelmi előírásnak.

 

LÉGKONDÍCIONÁLÓ RENDSZER ALKATRÉSZEK

 A Magneti Marelli választéka szinte végtelen, ezen a területen is számos különböző hasznos holmi található, úgymint a COOL WEATHER rendszer tisztító egység, PAG, POE és PAO klíma olajok, kontraszt anyagok, O-gyűrűk, szivárgás kereső folyadékok, csatlakozók, mérőműszerek, szelepek.

 

OZON GENERÁTOR

 A szerkezet, mely ionizálja a levegőt, ezáltal hozva létre instabil allotrópikus oxigént, vagyis O3-at, közismertebb nevén ózont. Az ózon nehezebb a levegőnél, instabil tehát gyorsan elbomlik. Ez a bomlás hőfejlődéssel, páratartalom növekedéssel és légszennyezettséggel jár. A vízben a bomlás gyorsabb. Gázhalmazállapotban színtelen, vastag rétegben kék színű, megszilárdulva közel fekete. Erősen oxidáló hatású, ennek köszönhető egyre fontosabb ipari szerepét. Hatékonyan távolítja el a szagokat, légszennyeződéseket és a kárpitban levő élősködőket, baktériumokat, gombákat. Az ózongenerátor üzemideje 5 és 60 perc között változtatható.

 

DIESEL TESZTER: DS2 és CRU2
A Diesel Teszterek a befecskendező rendszerek vizsgálatára lettek kifejlesztve. A berendezés képes a BOSCH, SIEMENS és DENSO változatok diagnosztizálására is.

 

LENGÉSCSILLAPÍTÓ SZERELŐ SZERSZÁM

 A Magneti Marelli volt az első a piacon, amelyik cég bemutatta az univerzális, pneumatikus lengéscsillapító szerelő szerszámát a McPherson elemek szakszerű beépítéséhez, cseréjéhez. A készletben található két rugóösszeszorító kampó, mellyel a szétszerelés gyors és biztonságos. A maximális üzemi nyomás 6 baron 735 kg, 8 baron pedig 980 kg.

 

SZERVIZ SZERSZÁMOK / VEZÉRMŰ KERÉK STABILIZÁLÓ ESZKÖZ
A Magneti Marelli választékban számos célszerszám megtalálható: gyújtógyertya eltávolító célszerszám, központosító eszköz, befecskendező szelep kiszedő fej, fékmunkahenger javító egység, vezérlés szerelő készlet stb.

Magneti Marelli utángyártott alkatrész kínálat

Elektronikus alkatrészek

 • elektromotorok
 • generátorok, indítómotorok, alkatrészeik
 • kisméretű járműmotorok ( ablaktörlő, ablakemelő stb. )
 • vezérlő elektronikák
 • kormánykapcsolók, egyéb kapcsolók
 • érzékelők, gyújtásalkatrészek
 • lambda szondák

Mechanikus alkatrészek

 • lengéscsillapítók
 • víz/olaj és tüzelőanyag szivattyúk
 • fékbetétek és féktárcsák
 • fékpofák, dobok és fékhidraulika komponensek
 • előszerelt fék készletek

 

>> Magneti Marelli autóalkatrész webáruház <<